Categories
articole

Eligibilitate Submăsura 17.1 la polițele de culturi Allianz-Țiriac

Ca urmare a demersurilor susținute făcute de Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare către Allianz-Țiriac, pe baza consultărilor cu fermierii, vă informăm că Allianz-Țiriac a modificat procentul primei eligibile din prima totală.

Prima eligibilă este acum între 80 și 85 % din prima totală, în funcție de specia asigurată, restul primei fiind cea neeligibilă, între 18-25%.

Până acum la Allianz-Țiriac prima eligibilă era între 60-65% din prima totală, ceea ce însemna că fermierul recupera de la AFIR doar 42-46% din prima platită.

Aplicabilitate

  • Asigurări de culturi agricole emise conform Submăsurii 17.1 privind subvenționarea primelor de asigurare.

Modificare

  • Allianz-Țiriac a revizuit impactul aplicării franșizei atinse asupra primei eligibile pentru asigurările de culturi agricole emise, în conformitate cu regulamentul Submăsurii 17.1.
  • Ponderea primei de asigurare eligibile pentru culturile de toamnă s-a majorat cu procente cuprinse între 50% și 70 %, iar pentru culturile de primăvară cu procente cuprinse între 15% și 24%.

Impact

Creșterea cuantumului din prima de asigurare pe care asigurații îl pot recupera în baza Submăsurii 17.1, sub formă de subvenție oferită de stat.

Mențiuni:

Se pot face acte adiționale la toate polițele în vigoare emise pentru recolta 2021, pentru a modifica procentul primei eligibile sau aceste modificări pot fi făcute în momentul regularizării de suprafață a contractelor, suprafața asigurată a fiecărei specii trebuie să fie conform declarației APIA pentru a se putea accesa submăsură 17.1.

Ofertele care sunt în valabilitate vor suferi aceleași modificări a procentului primei eligibile.

Vă stăm la dispoziție pentru informații suplimentare prin reprezentanții CFRO Broker din regiunea dvs. (cfrobroker.ro/contact/) sau pe e-mail la asigurari@cfro.ro