Categories
articole

Index de secetă, produs de asigurare de la Agra Asigurări

În portofoliul Agra Asigurări se află un produs de asigurare dedicat riscului secetă sub numele de Index de secetă.

Fiind vorba despre un produs de index, evaluarea daunelor nu se face în teren, ci pe baza analizei datelor furnizate de către stațiile meteo eligibile.

Începând din acest an, această asigurare vine cu mai multe noutăți și avantaje:

  • Cel mai important avantaj începând de anul acesta este faptul că seceta și arșița sunt riscuri subvenționabile de către AFIR prin Submăsura 17.1; pentru a putea beneficia de această subvenție Suplimentul Index de Secetă se poate încheia doar împreună cu polița Agrar Basis.
  • Cultura de soia a fost inclusă printre culturile asigurate, alături de grâul de toamnă, porumb și floarea soarelui
  • Fermierii au la dispoziție o nouă opțiune la încheierea poliței, varianta de despăgubire 60/30, aceasta începând acum de la un deficit mai mic de precipitații
  • Fermierii interesați beneficiază acum și de un termen prelungit (pentru culturile de floarea soarelui, porumb, soia), până la data de 30.04.2021, pentru subscrierea polițelor; pentru cultura de grâu de toamnă termenul limită de depunere a cererii de asigurare este 26.02.2021.

Informații suplimentare vă invităm să parcurgeți la următoarele link-uri:

Pentru mai multe informații, pentru sprijin și consiliere, vă rugăm să contactați reprezentantul CFRO Broker de Asigurare din județul dvs. sau să ne scrieți pe adresa de e-mail asigurari@cfro.ro.