Categories
articole

Subscriere Index de Secetă Agra Asigurări

Informații suplimentare privind subscrierea culturilor de primăvară (porumb, floarea soarelui, soia) la produsul de asigurare Supliment Index de secetă aflat în portofoliul Agra Asigurări

Acesta este un produs de index pentru riscurile secetă (deficit de precipitații) și arșiță (zile de caniculă) în care evaluarea daunelor nu se face în teren, ci pe baza analizei datelor furnizate de către I.N.M.H.

Emiterea și plata suplimentului pentru perioada asigurată curentă trebuie depuse cu cel puțin 14 zile înainte de începerea primei faze de vegetație a culturii asigurate, cel târziu pe 15.04.2021.

Din 2021 acoperirea la nivel de țară pentru aceste riscuri este cu începere din data de 30.04.2021. Referitor la termenele de subscriere, vă rugăm să aveți in vedere că procesarea cererilor poate dura până la 5 zile lucrătoare.

Începând de anul acesta și Suplimentul Index de seceta este subvenționabil prin Submăsura 17.1. Subvenționarea primelor de asigurare se poate acorda numai alături de polița de bază destinată culturilor mari, Agrar Basis.

Informații suplimentare vă invităm să parcurgeți la următoarele link-uri:

Pentru mai multe informații, pentru sprijin și consiliere, vă rugăm să contactați reprezentantul CFRO Broker de Asigurare din județul dvs. sau să ne scrieți pe adresa de e-mail asigurari@cfro.ro.