Categories
articole

Supliment Index de secetă Agra Asigurări

Produsul de asigurare Supliment Index de secetă aflat în portofoliul Agra Asigurări este un produs de index, pentru riscurile secetă și arșiță, în care evaluarea daunelor nu se face în teren, ci pe baza analizei datelor furnizate de către I.N.M.H.

Începând din acest an, această asigurare vine cu mai multe noutăți și avantaje:

  • Cel mai important avantaj începând de anul acesta este faptul că și Suplimentul Index de secetă este subvenționabil prin Submăsura 17.1. Subvenționarea primelor de asigurare se poate acorda numai alături de polița de bază destinată culturilor mari, Agrar Basis.
  • Cultura de soia a fost inclusă printre culturile asigurate, alături de grâul de toamnă, porumb și floarea soarelui
  • Fermierii au la dispoziție o nouă opțiune la încheierea poliței, varianta de despăgubire 60/30, aceasta începând acum de la un deficit mai mic de precipitații
  • Din 2021, acoperirea la nivel de țară pentru riscurile secetă (deficit de precipitații) și arșită (zile de caniculă) este cu începere din data de 30.04.2021. Emiterea și plata suplimentului pentru perioada asigurată curentă trebuie depuse cu cel puțin 14 zile înainte de începerea primei faze de vegetație a culturii asigurate, cel târziu pe 15.04.2021.

Informații suplimentare vă invităm să parcurgeți la următoarele link-uri:

Pentru mai multe informații, pentru sprijin și consiliere, vă rugăm să contactați reprezentantul CFRO Broker de Asigurare din județul dvs. sau să ne scrieți pe adresa de e-mail asigurari@cfro.ro.